Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Instaliacija „The EGGzistence“

2023-04-28

|Pasikartojantis renginys (Žiūrėti visus)

An event every day that begins at 00:00, repeating until 2023-06-18

Balandžio 6–birželio 18 d. Energetikos ir technikos muziejaus prieigose pamatykite instaliaciją „The EGGzistence“, kurią pernai sukūrė „burnerių“ bendruomenė „Lithuanian Burners“. Ji prie ETM švies kiekvieną dieną (ir naktį). Renginių metu joje uždegsime ugnį, kuri šoks muzikos ritmais.

„The EGGzistence“ – instaliacija apie pasaulio sukūrimą. Manoma, kad Perkūnas (mitologijoje dar vadinamas Perūnu) sukūrė pasaulį padėjęs kiaušinį, iš kurio išsirito ugnis ir taip buvo sukurta viso pasaulio gyvybė. „The EGGzistence“ simbolizuoja pasaulio gimimo akimirką ir kviečia patirti amžinąją ugnį per kūną – jaučiant jos šilumą, stebint pagal egzistencines natas šokančias liepsnas ir pasineriant į meditacinį būvį bei antrandant savo vidinę ugnį. Kiaušinio lizdo kūrimas apjungė Vilniaus miesto bendruomenę bendrai kūrybai.

Instaliacija yra „Amber Burn‘22“ Art Grants dalis. 2022 m. Ji rodyta „Amber Burn“ renginyje, kurį kuria JAV Black Rock dykumoje vykstančio alternatyvaus meno festivalio „Burning Man“ lietuvių bendruomenė.

Details

Date:
2023-04-28
Renginių kategorija:

Organizer

ETM
Skip to content