Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moksliniai eksperimentai Kiuri dirbtuvėse

2023-04-22

|Pasikartojantis renginys (Žiūrėti visus)

An event every week that begins at 00:00 on Sekmadienis ir Šeštadienis, repeating until 2023-08-05

Savaitgaliais kviečiame sudalyvauti smagiuose moksliniuose eksperimentuose Energetikos ir technikos muziejaus chemijos (Kiuri) laboratorijoje. Jie skirti visai šeimai ir visiems, besidomintiems cheminiais elementais, jų savybėmis ir įdomiuoju medžiagų mokslu.

Skystas azotas – 196 laipsnių šalčio azotas gali užšaldyti bet kokią medžiagą, kurios sudėtyje yra vandens – gėlę, vaisių ar uogą. Azoto įpylus į verdantį vandenį, dėl temperatūrų skirtumo, susidaro tirštas azoto dujų debesis.

Rūgščių ir bazių reakcijos – sumaišius buitinę chemiją su folija, išsiskiria šiluma ir vandenilio dujos. Stebėsime, kaip šiomis dujomis, kurios dažniausiai aptinkamos visoje Visatoje, prisipučia balionas ir dėl šilumos pakyla į orą.

Dramblio dantų pasta – kodėl svarbi medžiagų koncentracija ir kaip, apsiskaičiavus, vietoje muilo žmogui galima pagaminti dantų pastą drambliui?

NeNiutoninis skystis – ir kietas, ir skystas: kaip NeNiutoninį skystį paprastai pasigaminti patiems namuose?

Spalvų magija – su kokiu vitaminu sumaišius jodą jis taps… bespalviu? O ką padarius vėl atgaus tamsią spalvą? Spalvų magija!

Eksperimentai vykdomi pasirinktinai ir yra nuolat atnaujinami, todėl jų programa gali skirtis. Įtraukiantys moksliniai bandymai vyksta savaitgaliais:
10.30
12.30
14.30
16.30
17.30
ETM cokoliniame aukšte, Kiuri dirbtuvėse, kurios pavadintos žymios mokslininkės Marijos Kiuri garbei.

Lankytojai-laborantai bus aprūpinti apsauginiais chalatais ir akiniais. Susitikimo vieta – ETM infocentras. Vaikų (iki 12 metų) dalyvavimas – su suaugusiųjų priežiūra.
Užsiėmimo trukmė – 40 min.
Kaina – lankytojo bilietas + 2 Eur.

Details

Date:
2023-04-22
Renginių kategorija:

Organizer

ETM
Skip to content